Otvoren je novi Posjetiteljski centar „Akademik Josip Roglić“ u prekrasnom krajoliku Župe Biokovske koji će svojim bogatim programom zasigurno privući mnoge posjetitelje u zaleđe Geoparka Biokovo-Imotska jezera.

U centru se, uz vrlo interaktivan pristup, može saznati o geologiji, geografskim obilježjima, flori, fauni i mitologiji sjevernog Biokova. Također, Centar je prilagođen i slijepim osobama koje program mogu doživjeti kroz skraćenu inačicu sadržaja zastupljenog u interpretaciji i prezentaciji. Osim što je Posjetiteljski centar multimedijalan, njegova posebnost očituje se kroz predmete i alate koje posjetitelji mogu dotaknuti, vidjeti i osjetiti te se na taj način povezati sa starijim naraštajima i njihovim načinom života.

Posjetiteljski centar „Akademik Josip Roglić“ nosi ime svjetski priznatog geografa, geomorfologa i istraživača krša rođenog u Župi. U sklopu postava mogu se pronaći osobne stvari akademika Josipa Roglića. Kako bi se dodatno potaknulo škole da u svoje programe uvrste posjet novootvorenom Centru, kroz projekt Novi Adrion osmišljeno je 7 programa za edukaciju o 7 različitih tema: ptice i šišmiši, leptiri, vodozemci i gmazovi, podzemlje, geologija te je nabavljena oprema za njihovo provođenje.

Uz osebujne programe za edukaciju kreirana je interaktivna knjiga ispunjena ilustracijama i zvučnim efektima. Ovakav oblik turizma koji spaja kulturnu i prirodnu baštinu u jedno, svakako predstavlja ono što je potrebno i značajno za Geopark Biokovo-Imotska jezera.